Shiitake - Houževnatec jedlý sušený  100g, Mycomedica
Shiitake - Houževnatec jedlý sušený  100g, Mycomedica

MycoMedica Shiitake houževnatec jedlý sušený 100 g

Shiitake - Houževnatec jedlý sušený 100g

  • sušené celé plodnice
  • pro gastronomické využití
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
  • nejvyšší kvalita
  • kontrolované pěstování
  • ručně sbíraná

     

    947
    169,00 Kč
    S DPH

    Popis

    Shiitake - Shii Take - Šiitaké - Houževnatec jedlý - Lentinula edodes

    • sušené celé plodnice
    • pro gastronomické využití
    • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
    • nejvyšší kvalita
    • kontrolované pěstování
    • ručně sbíraná

    Vitální houby používá tradiční čínská medicína již tisíce let.

    Shiitake využívá tradiční medicína pro její vysoký obsah polysacharidů.

    Shiitake je také velmi chutná a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.

    Základní příprava:

    Požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 min nabobtnat. Doporučená doba vaření je 10-15 min.

    Obsah balení: 100g houby Shiitake (Lentinula edodes)

    Hmotnost: 100 g

    Výrobce: MyTao s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1

    Všechny houby firmy Mycomedica jsou testované v německé laboratoři na těžké kovy, pesticidy apod- Nejsou ozařovány a jsou sbírány ručně. MycoMedica nabízí vitální houby té nejvyšší kvality z přísně kontrolovaného pěstování.

     

    RECEPTY:

    Japonský dýňový krém s Shiitake

    pro 4 osoby

    • 10g sušené Shiitake
    • 1 hokaido dýně
    • 2 šalotky
    • pancetta (nebo slanina)
    • 4 větší brambory
    • 1l zeleninového vývaru
    • chilli paprička
    • olivový olej
    • máslo
    • sušený rozmarýn
    • sůl
    • pepř
    • koriandr

    Postup přípravy:

    1. potřebné množství Shiitake namočte přes noc do vody
    2. dýni oloupejte a zbavte jadřince a nakrájejte na větší kostky
    3. dýni vložte do pekáčku s olivovým olejem, solí a pepřem
    4. pečte na 200°C cca 30 min
    5. upečenou dýni přepasírujte přes jemné sítko
    6. v hrnci zpěňte šalotku na olivovém oleji
    7. přidejte slaninu a krátce ji orestujte
    8. přidejte brambory nakrájené na kostky a zalijte vývarem
    9. přidejte propasírované dýňové pyré, chilli, sůl, pepř
    10. přiveďte k varu a vařte dokud brambory nezměknou
    11. na pánvičce rozpusťte máslo a orestujte Shiitake nakrájenou na plátky
    12. dochuťte Shiitake solí, pepřem a rozmarýnem
    13. krém podávejte posypaný orestovanými plátky Shiitake a koriandrem

     

    Nudle s Shiitake, pancettou a římským salátem

    pro 4 osoby

    • 10g sušené Shiitake
    • 250g těstovin
    • olivový olej
    • 1 větší šalotka
    • 100g pancetty
    • 1 dcl bílého vína
    • 1dcl smetany na šlehání
    • 100g parmazán
    • sůl
    • pepř

    Postup přípravy:

    • potřebné množství Shiitake namočte přes noc do vody
    • těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě
    • na olivovém oleji zpěňte na jemně nakrájenou šalotku, přidejte nakrájenou pacettu a orestujte
    • zalijte bílým vínem a nechte odpařit alkohol
    • přidejte na proužky nakrájený římský salát, zalijte smetanou a nechte chvíli prohřát
    • osolte, opepřete
    • podávejte posypané parmazánem

     

    Císařovy houbové placičky s bramborovou kaší

    pro 4 osoby

    Karbanátky:

    • 25g sušeného Agaricu
    • 25g sušené Shiitake
    • 4 polévkové lžíce ovesných vloček (lze nahradit jednou žemlí      pokrájenou na kostičky a namočenou v mléce)
    • 1 vejce
    • 1 malá cibule
    • 2-3 stroužky česneku
    • majoránka
    • sůl
    • pepř
    • 2 lžíce strouhanky
    • olivový olej

    Bramborová kaše:

    • 5 středně velkých brambor (varný typ C)
    • 80g másla
    • 100ml šlehačky
    • 1 středně velká cibule
    • sůl

    Postup přípravy:

    1. potřebné množství hub namočte přes noc do mléka
    2. vymačkané houby posekejte nahrubo v mixéru
    3. přidejte vymačkané ovesné vločky (nebo žemli), vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku
    4. promíchejte, v dlani tvořte kuličky, které zploštíte na placičky
    5. smažte na oleji cca 5 min po každé straně
    6. oloupané brambory nakrájejte na čtvrtky a uvařte je v osolené vodě (cca 20 min)
    7. uvařené brambory slijte a rozšťouchejte v hrnci nebo rendlíku anebo je prožeňte lisem na brambory
    8. po kouscích zapracujte máslo a přilívejte lehce ohřátou šlehačku, kaši metlou vyšlehejte dohladka
    9. jemně nasekanou cibulku osmažte na másle a použijte jako ozdobu na kaši

     

    Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša,

    Detaily produktu

    Recenze (0)

    Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!
    Product added to wishlist
    Product added to compare.