Maitake - Trsnatec lupenitý sušený 100g, MycoMedica
Maitake - Trsnatec lupenitý sušený 100g, MycoMedica

MycoMedica Maitake sušená 100 g

Maitake sušená 100g

  • sušené celé plodnice
  • pro gastronomické využití
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
  • nejvyšší kvalita
  • kontrolované pěstování
  • ručně sbíraný

Maitake je také velmi chutná a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.

852
199,00 Kč
S DPH

Popis

Maitake - Trsnatec lupenitý - Grifola frondosa

  • sušené celé plodnice
  • pro gastronomické využití
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
  • nejvyšší kvalita
  • kontrolované pěstování
  • ručně sbíraná

Vitální houby používá tradiční čínská medicína již tisíce let.

Maitake využívá tradiční medicína pro její vysoký obsah polysacharidů.

Maitake je také velmi chutná a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.

Základní příprava: Požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 min nabobtnat. Doporučená doba vaření je 10-15 min.

Složení: sušená houba Maitake (Grifola frondosa)

Hmotnost balení: 100 g

Výrobce: MyTao s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1

Všechny houby firmy Mycomedica jsou testované v německé laboratoři na těžké kovy, pesticidy apod. Nejsou ozařovány a jsou sbírány ručně. MycoMedica nabízí vitální houby té nejvyšší kvality z přísně kontrolovaného pěstování.

 

RECEPTY:

Fusilli s Maitake pro štíhlou linii                  

pro 4 osoby

  • 50g sušené Maitake
  • 250g celozrnných těstovin Fusilli
  • olivový olej
  • 1 větší šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • chilli paprička
  • kůra z půlky citrónu
  • sůl
  • pepř
  • 1 krajíc celozrnného chleba
  • parmazán
  • čerstvá petržel

Postup přípravy:

  1. potřebné množství Maitake namočte přes noc do vody
  2. těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě
  3. na olivovém oleji zpěňte na jemně nakrájenou šalotku, přidejte 3 stroužky česneku v celku, najemno nasekanou chilli papričku a restujte než šalotka změkne
  4. přidejte nakrájenou a vymačkanou Maitake a restujte cca 5 min
  5. přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, uvařené těstoviny a chleba nakrájený na kousky
  6. restujte dokud chleba nebude křupavý
  7. podávejte posypané parmazánem a čerstvou petrželkou

 

Podzimní salát s Maitake, vlašskými ořechy a hrozny

pro 4 osoby

  • 25g sušené Maitake
  • 1ks římského salátu
  • 1 hrozen vína
  • hrst vlašských ořechů
  • 2 polévkové lžíce másla
  • Zálivka:
  • 4 polévkové lžíce bílého vinného octa
  • 6 polévkových lžic olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • špetka cukru

Postup přípravy:

  1. potřebné množství Maitake namočte přes noc do vody
  2. římský salát operte a natrhejte na kousky
  3. kuličky hroznového vína rozpulte a zbavte semínek
  4. na másle orestujte nasekané ořechy a vymačkanou a pokrájenou Maitake
  5. salát, víno, ořechy a Maitake promíchejte
  6. ingredience na zálivku smíchejte a přelijte připravený salát
  7. můžete podávat s opečenou bagetou

Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša,

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!
Product added to wishlist
Product added to compare.