Shou Mei Obočí dlouhého věku- bílý sypaný čaj 1
Salvia Paradise Shou mei special Obočí dlouhého věku 70 g
Shou Mei Obočí dlouhého věku- bílý sypaný čaj 1
Salvia Paradise Shou mei special Obočí dlouhého věku 70 g

Salvia Paradise Shou mei special Obočí dlouhého věku 70 g

Shou Mei special 70g

Shou Mei (Mee) je v Čechách znám pod názvem „Dlouhověké obočí“. Je to základní třída pravého čínského bílého čaje. Shou Mei je vhodný pro podávání ve větším kruhu přátel, jelikož je kulatý, bez vyčnívajících tónů a nikoho tak neurazí.

1334
155,00 Kč
S DPH

Popis

Shou Mei ( "Obočí dlouhého věku") 70g - bílý sypaný čaj

Shou Mei je překládán také jako obočí dlouhého věku nebo starcovo obočí. Jedná se o základní třídu bílého čaje pocházejícího z Číny, oblasti Fujian. Jeho chuť je kulatá, bez vyčnívajících tónů a je vhodný pro podávání ve větším kruhu přátel. Bohatý nálev vyniká lehce medovou chutí a ořechovým aroma. Šálek čaje je jemně nahnědlý s tipsově prachovou chutí.

Bílý čaj má obecně velmi jemnou chuť a vůni. Jedná se o velice výjimečný čaj – v minulosti byl tak vzácný, že ho směli pít jen čínští císaři. Jeho aroma bylo vysoce ceněno a císařům byl čaj podáván jako zázračný nápoj prodlužující život. V dnešní době si jeho předností všímá i západní svět a bílý čaj pozvolna dohání v oblibě zelený.

Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Pití čaje je vhodné pro udržení zdravého chrupu, podporuje stav kostí a kůže. Je doporučován při regulaci hmotnosti, je schopen normalizovat hladinu glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce.

Doporučená příprava: Dvě až tři polévkové lžíce čaje (cca 4–6 g) přelijeme 500 ml vody o teplotě 70–80 °C. Louhujeme 3–5 min., poté scedíme. Z tohoto čaje lze připravit 2–3 nálevy přelitím vodou o teplotě 80–90 °C. Pravý bílý čaj Shou Mei je vhodný ke každodennímu pití.

Zákonné zařazení: Čaj pravý zelený

Složení: 100% Shou Mei – Obočí dlouhého věku

Hmotnost: 70 g

Výrobce: Salvia Paradise s.r.o., Husinecká 903/10, Žižkov, 130 00 Praha 3

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Product added to wishlist
Product added to compare.