SHILAJIT (Mumio) prášek  25g, Salvia Paradise
SHILAJIT (Mumio) prášek  25g, Salvia Paradise

SHILAJIT (Mumio) prášek 25g, Salvia Paradise

Shilajit je užíván zejména pro udržení zdravých kostí a kloubů. Známé jsou účinky na trávení, metabolismus sacharidů a lipidů. Shilajit podporuje imunitní systém a uplatňuje se jako antioxidant.

1398
335,00 Kč
S DPH

Popis

Shilajit, silajit, Mumijo, mumio, momia

Shilajit je látka, která vzniká specifickou proměnou zbytků rostlin a živočichů stykem s minerály v extrémních podmínkách asijských velehor. Objeven byl pravděpodobně lovci, kteří sledovali zraněnou zvěř, která tuto horninu opakovaně vyhledávala a lízala ji. Následně bylo pozorováno rychlejší uzdravení těchto zvířat. Na základě těchto skutečností se stala i intenzivním zájmem člověka. Účinky shilajitu jsou zmiňovány již ve více než 3 000 let starých sanskrtských textech. Moderní doba pak podrobila a stále podrobuje novým výzkumům jedinečnou látku mumio.

 

V současné době je shilajit užíván zejména pro udržení zdravých kostí a kloubů. Je tedy vhodný pro ženy, pomáhá udržovat menstruační komfort. Známé jsou účinky na trávení, metabolismus sacharidů a lipidů. Shilajit podporuje imunitní systém a uplatňuje se jako antioxidant. Ovlivňuje reprodukční funkce a přispívá k udržení normálních mentálních a kognitivních funkcí. Shilajit se také uplatňuje při udržování hmotnosti na normální výši, ovlivňuje močové funkce.


Tradiční použití: Shilajit je velmi silný přípravek. Balení 25g je opatřeno dávkovací lžičkou pro přesné odměření dávky, 1 přiložená lžička = cca 100mg shilajitu. Začínáme s dávkou 200mg 2x denně před jídlem, rozmíchané v 200ml vody. Pokud nepozorujeme žádné vedlejší účinky, zvedáme na 400mg 2x denně. Při užívání shilajitu musíme dodržovat pitný režim. Přebytky tělo samo vyloučí. Děti od 2-4 let mohou brát 1/4 dávky dospělého, děti od 4 -10 1/2 dávku. Neužíváme déle než 3 týdny.


Upozornění: Doplněk stravy, nenahrazuje pestrou stravu. Není vhodný pro děti do 2 let a těhotné či kojící ženy. Nepřekračovat dávkování. Při podávání přípravku nebrat jiné přípravky na doplnění minerálních látek a především železa. Předávkování železem se může projevit ztrátou barvy pleti, průjmem, zvracením, selháním jater. Při jakékoliv nejasnosti či vedlejších účincích se obraťte na svého ošetřujícího lékaře.


Balení: 25g
Složení: 100% Shilajit mumio

Doplněk stravy

Výrobce: Salvia Paradise s.r.o., Husinecká 903/10, Žižkov, 130 00 Praha 3

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č,1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o pozitivních účincích tohoto produktu na Váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Naši kompletní nabídku vitamínů a minerálů naleznete v kategorii DOPLŇKY STRAVY.

 

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Product added to wishlist
Product added to compare.