Crunchy Cricket - cvrčci s příchutí RAJČE & BAZALKA 20 g
Crunchy Cricket - cvrčci s příchutí RAJČE & BAZALKA 20 g

Crunchy Cricket - cvrčci s příchutí RAJČE & BAZALKA 20 g

Crunchy Crickets - Cvrčci s příchutí RAJČE A BAZALKA 20 g

Moře, Itálie a pizza tyčinky. Přesně tak chutnají marinovaní cvrčci s příchutí rajčat a bazalky. Vyzkoušejte tento snack, který je jako stvořený na párty i na večer k telce, a pochutnejte si na pořádné dávce bílkovin a vitamínů.
312793
97,00 Kč
S DPH

Popis

Crunchy Crickets - Cvrčci s příchutí RAJČE A BAZALKA 20 g

Zdravá a chutná svačinka v podobě ochucených sušených cvrčků.

  • Vysoký obsah kvalitních bílkovin:
  • Hmyzí produkty obsahují široké spektrum aminokyselin a vitamínů
  • Vynikající svačina, netradiční dárek a zážitek.

Cvrčci k jídlu jsou netradičním snackem plným bílkovin a mikroživin. Obsahují velký podíl omega kyselin, vápníku, železa i vitamínů. Jsou tak skvělým způsobem, jak si bez výčitek pochutnat na něčem dobrém a zároveň doplnit vše potřebné pro správný chod vašeho těla. Tento trend konzumace jedlého hmyzu k nám přišel z Asie, kde jsou cvrčci, kobylky i červíci běžnou součástí denního jídelníčku milionů obyvatel.

Nálož proteinů a chutí si vás získá. Hodí se jak na večer k filmu, tak na pořádnou túru. 52 % proteinů a zhruba 500 kcal vám dodá to správné množství energie, které budete potřebovat třeba na cestách, abyste překonali své výzvy. Super snack do práce, hospody nebo na oslavu narozenin. Stačí je nasypat do misky a o zábavu máte postaráno. Jsou vhodné i na večerní romantiku. Kde jinde by se asi tak vzalo přísloví, že „i s malým cvrčkem se dá zahrát velké divadlo“?

JAK CVRČKY JÍST?

Cvrčci jsou sušení, podobně jako například sušené maso, a zabalení v krásném pytlíku, který lze jednoduše otevřít, a můžete si je nasypat rovnou do pusy. Nebo si je dáte do misky a budete je křoupat u filmu jako brambůrky. Můžete je také využít ve svých receptech. Nakládejte s nimi stejně jako třeba s oříšky. Udělejte salát a ozdobte jej sušenými cvrčky. Upečte pizzu a posypte ji slaninovými cvrčky. Nebo je zamíchejte do těsta na chléb. Pořád ale platí, že úplně nejlepší jsou jako křupavý snack na hory, výlety či oslavy.

ODKUD CVRČCI POCHÁZÍ?

Cvrčci jsou chováni na certifikovaných farmách, které mají licenci k produkci hmyzu jako potraviny pro lidskou spotřebu. Jde o zdravou nálož živočišných bílkovin. Celý proces probíhá pod přísným dohledem veterinární správy a v souladu s vypracovanými postupy systému HACCP. Produkty jsou pravidelně testovány v akreditovaných laboratořích. Samozřejmostí jsou testy trvanlivosti, mikrobiologické rozbory i testy na těžké kovy.

Složení: Cvrček domácí ( Acheta Domesticus ) ( 96 % ), sůl ( 1% ), sušená zelenina ( rajčatový prášek 0,86%, cibule), koření (paprika sladká, paprika pálivá, bazalka 0,06%), glukozový sirup, zahušťovalo E 415, kvasniční extrakt, extrakty koření, přírodní aroma.

Nutriční hodnoty na 100g:

  • Energie: 2009 kJ / 480 kcal
  • Tuky: 30 g - z toho nasycené mastné kyseliny 8,4 g
  • Bílkoviny 57 g
  • Sacharidy 7 g - z toho cukry 0 g
  • Sůl 3 g

Alergeny: chitin, může obsahovat stopové množství lepku. Konzumace hmyzu (obsahuje chitin) může u lidí alergických na měkkýše, korýše a roztoče vyvolat alergickou reakci.

Země výroby: Česká republika

Výrobce: Crunchy s.r.o.

Skladování: Uchovávejte na suchém a tmavém místě při pokojové teplotě.

 

Proč jedlý hmyz?

Hmyz se v moderním světě začíná využívat k lidské konzumaci stále více a bylo jen otázkou času, kdy se tento trend dostane i k nám. Přestože je jídlo z hmyzu pro většinu Evropanů ještě stále docela tabu, není pro to vůbec důvod. V jezení hmyzu je totiž skrytá celá řádka benefitů, a to jak výživových, tak i ekologických či chuťových:

VÝŽIVNÁ ALTERNATIVA PLNÁ BÍLKOVIN

Hmyz je plnohodnotným zdrojem bílkovin – obsahuje jich až 70 % – i pestré škály mikroživin. Pyšní se například všemi 10 esenciálními aminokyselinami, vitamíny (např. skupiny B), prebiotiky a řadou dalších látek klíčových pro správné fungování našeho těla. Tím se nemůže chlubit jen tak nějaká potravina!

EFEKTIVNĚJŠÍ PRODUKCE

Abychom získali stejné množství bílkovin, potřebujeme pro hmyz pouze zlomek vody a krmiva ve srovnání s kravami, prasaty a dalšími tradičními hospodářskými zvířaty. Navíc je můžeme chovat prakticky v jakémkoliv prostředí.

ŠETŘÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Chov tradičních hospodářských zvířat zvládne vyprodukovat více emisí, než všechna auta na světě. Oproti tomu je chov hmyzu mnohem ekologičtější a efektivnější způsob, jak získat kvalitní a výživné jídlo plné bílkovin. Obzvláště v dnešní době, kdy se každé environmentální zlepšení počítá…

PROSTOROVĚ NENÁROČNÝ CHOV

Je to celkem k nevíře, ale až 70 % všech zemědělských ploch světa zabírá chov hospodářských zvířat. To se s hmyzem, díky jeho velikosti i způsobu chovu, stát nemůže. Hmyz je jednoduše mnohonásobně úspornější alternativou. Využijme zbylý prostor nějak efektivněji!

Proč bychom měli jíst hmyz?

Hmyz se po všech směrech ukazuje jako skvělá alternativa k tradičním zdrojům živin. Obsahuje plno bílkovin, železa, vápníku a navíc je jeho produkce velmi šetrná k životnímu prostředí. Navíc, pokud je tato surovina připravována s péčí, jde o vynikající způsob, kterým můžete ozvláštnit svůj každodenní jídelníček.

Jak chutná jedlý hmyz?

V samotných produktech obsah hmyzu nijak nepoznáte, jde totiž o surovinu s nevýraznou chutí a je tedy překryta kořením. Pokud byste se však rozhodli vyzkoušet hmyz čistě ve vysušené formě, tak se jeho chuť dá přirovnat k oříškům.

Jak je jedlý hmyz připraven?

Existuje celá řada způsobů, kterým hmyz připravit. Pro své výrobky jej používá firma Grig především ve formě prášků, kterým dodává produktům potřebné bílkoviny a ostatní minerální látky. Hmyz se však dá konzumovat i v přímé formě, například po přípravě na pánvi či v troubě. Pro tento způsob však doporučujee inspirovat se již ověřenými recepty.

Může jedlý hmyz způsobit alergie?

Hmyz obsahuje velké množství chitinu, složky která se často objevuje u korýšů. Proto naše zákazníky alergické na korýše a měkkýše varujeme o možné alergické reakci na hmyz.

Jak je jedlý hmyz zabit?

Usmrcení hmyzu probíhá zcela humánně. Nejen, že se jedná o velmi jednoduchý druh živočicha, ale též disponuje uzavřenou nervovou soustavou, tedy necítí bolest. Samotné usmrcení probíhá zchlazením, kdy hmyz jako chladnokrevný živočich přirozeně přejde do stavu hibernace a je následně zmražen.

Je jedlý hmyz vegetariánský / veganský?

Jelikož se jedná o živočicha, nelze zcela tvrdit, že jde o produkt určený pro tyto kategorie, avšak díky svým nízkým nárokům na chov a prakticky nulovým dopadem na životní prostředí, je hmyz skvělým způsobem získáním živin.

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!
Product added to wishlist
Product added to compare.