Salvia Paradise Tandoori masala 100 g
Salvia Paradise Tandoori masala 100 g

Salvia Paradise Tandoori masala 100 g

Tandoori masala 100 g, Salvia Paradise

Tandoori masala je nepříliš ostrá indická směs mletého koření určená především pro rožnění kuřat na jehlách, ale je vhodná i k pečení mas, přípravu teplé zeleniny (pečený lilek, brambory), atp.

 

1355
95,00 Kč
S DPH

Popis

Tandoori masala 100g, Salvia Paradise

Tandoori masala je indická směs koření (kořenicí přípravek), která se doporučuje především k pečení a všude tam, kde je vyžadován nádech indické kuchyně.

Tandoori masala má koriandrovou vůni podtrženou jemným aroma česneku a zázvoru. Chuť je lehce pikantní po chilli s podtónem římského kmínu a kurkumy.

Složení: Koriandr, zázvor, římský kmín, chilli, česnek, kardamom, fenykl, sůl (2,5 %), kurkuma.

Použití: Tandoori masala se výborně hodí k přípravě kuřecího masa, ale i na pečení a rožnění jiných druhů mas i zeleniny. Doporučuje se na ryby, králičí či jehněčí maso, kotlety a špízy, z řady zeleniny na patisony či lilek. Tandoori masala je univerzální koření, kterým lze dochutit i pečené brambory či houby. Tradičně se tandoori masala koření používá v kombinaci s typicky indickým sýrem zvaným Paneer. Vyniká v jogurtové marinádě, do které nakládáme jak maso, tak zeleninu a sýry.

Na Tandoori kuře potřebujeme: 900 g kuřecího masa (prsa, stehna vykostěná a bez kůže), šťávu z 1 limetky, 2 lžíce bílého jogurtu, 1,5 lžíce tandoori masala, sůl, černý pepř.

Postup: Jogurt, šťávu z limetky, směs tandoori masala, sůl a pepř smícháme a z mísy nalijeme do sáčku, kam přidáme i kousky kuřete. Sáček uzavřeme a řádně prohněteme, aby se marináda dostala ke všem kouskům. Ze sáčku vytlačíme přebytečný vzduch a necháme odpočívat v chladničce alespoň 2 hod. Následně vyjmeme, lehce očistíme od marinády a pokládáme na středně rozehřátý gril či pánev. Opékáme 2 min. bez příklopky a dalších 6 min. pod pokličkou. Podáváme s grilovanou zeleninou či rýží.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Hmotnost: 100 g

Výrobce: Salvia Paradise s.r.o., Husinecká 903/10, Žižkov, 130 00 Praha 3

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Product added to wishlist
Product added to compare.