Salvia Paradise lněné semínko celé 300 g
Lněné semínko  500g, Salvia Paradise
Salvia Paradise lněné semínko celé 300 g
Lněné semínko  500g, Salvia Paradise

Salvia Paradise Lněné semínko 1,5 kg

Lněné semínko 1 500 g, Salvia Paradise

Lněné semeno přispívá k udržení normálního zdraví srdce a působí jako antioxidant. Lněné semínko se uplatňuje také při redukci váhy. Má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin (40 g/100 g).


 

1263
239,00 Kč
S DPH

Popis

Lněné semínko 1500g, Salvia Paradise

Len setý - Linum usitatissimum - Flax

Užívání lnu setého je datováno již 7 000 let před naším letopočtem. Len pochází z pásma od středozemního moře po Jihovýchodní Asii. Jedná se o velmi významnou jednoletou kulturní plodinu, pěstující se jak na semeno tak na vlákno.


Lněné semínko:

Vzhledem k tomu, že u nás není běžná konzumace ryb a především mořských v takovém měřítku, abychom plně pokryli potřebu určitých látek, je len vynikající alternativou. Lněné semeno přispívá k udržení normálního zdraví srdce, působí jako antioxidant.

Lněné semínko se uplatňuje také při redukci váhy.

Lněné semínko upevňuje dobré zdraví a má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin (40 g/100 g).


V dnešní době při možné kontaminaci mořských ryb rtutí a těžkými kovy je lněné semínko jistotou a navíc vhodnou alternativou pro vegetariány a vegany.

 

Užívání lněného semínka v celé formě podporuje a usnadňuje trávení a je vhodné pro řízení váhy. Jestliže se lněné semínko konzumuje celé, musíme počítat s tím, že působí pouze slizové látky. Až po rozrušení semene se uvolňují látky účinné. Lněné semínko podporuje dobré a řádné zdraví a je vhodné pro ženy - udržuje menopauzální komfort.

 

Před použitím je vhodné je namlít, či nadrtit - popřípadě dobře kousat. Lněné semeno se dá konzumovat samotné, či v salátech, kaších, apod. Není potřeba ho tepelně upravovat. Má vynikající oříškovou chuť.


Tradiční užití: Dvě čajové lžičky semínek spaříme 250 ml vroucí vody, necháme odpočinout 30 min., poté scedíme. Užíváme 3x denně. Semínka jsou vhodná jako přísada do směsí, k pečení i na posyp či do salátů. Lze je samozřejmě konzumovat samostatně.

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota 2 236 kJ/534 kcal

Bílkoviny 18,29 g

Tuky 42,16 g

- z toho nasycené mastné kyseliny 3,66 g

Sacharidy 28,88 g

- z toho vláknina 27,3 g

- z toho cukr 1,55 g

Sodík 30 mg

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č,1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o pozitivních účincích tohoto produktu na Váš organismus, Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Hmotnost: 1500 g

Výrobce: Salvia Paradise s.r.o., Husinecká 903/10, Žižkov, 130 00 Praha 3

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!
Product added to wishlist
Product added to compare.