Kurkuma mletá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro svoji oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale také do zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek. V poslední době je však stále více oblíbená i v české kuchyni.
Složení: kurkumovník dlouhý (Curcuma longa)
Země původu: Indie
Skladujte: v chladu a suchu
Obsah balení: 50 g
Indická vaječná omeleta
Budeme potřebovat: 6 vajec, 1/2 lžičky mleté kurkumy, 3 lžíce šťávy z cibule, sekaná petrželová nať, plod chilli paprik, sůl, tuk na vymaštění plechu nebo mísy
Cibuli prolisujeme lisem jako česnek. V takto získané cibulové šťávě rozšleháme žloutky společně s nasekanou petrželovou natí, kurkumou, solí a nasekanou zelenou paprikou, ze které jsme předtím odstranili semena. Do dohladka vyšlehané hmoty zlehka vmícháme pevný sníh z bílků. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem, vlijeme směs a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pečeme tak dlouho, až se omeleta zdvihne a ztuhne. Musí však zůstat kyprá! Podáváme ji horkou na předehřátých talířích jako svačinu nebo vydatnou snídani s tmavým pečivem.
Baleno v / Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04