• Balení
Hericium - Korálovec ježatý sušený 100g, MycoMedica
MycoMedica Hericium sušené 2 x 100 g
Hericium - Korálovec ježatý sušený 100g, MycoMedica
MycoMedica Hericium sušené 2 x 100 g

MycoMedica Hericium sušené 2 x 100 g

Hericium – Korálovec ježatý 2 x 100g

  • sušené celé plodnice
  • pro gastronomické využití
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
  • nejvyšší kvalita kontrolované pěstování
  • ručně sbírané

 

Tento balíček obsahuje

822
318,00 Kč

Namísto 338,00 Kč

S DPH

Popis

Hericium – Korálovec ježatý 2 x 100g

Hericium – Korálovec ježatý – Hericium erinaceus

  • sušené celé plodnice
  • pro gastronomické využití
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
  • nejvyšší kvalita
  • kontrolované pěstování
  • ručně sbírané

Vitální houby používá tradiční čínská medicína již tisíce let.

Hericium využívá tradiční medicína pro jeho vysoký obsah polysacharidů.

Hericuim je také velmi chutné a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.

Je lehce hořké chuti.

Základní příprava: Požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 min nabobtnat. Doporučená doba vaření je 10-15 min.

Hmotnost balení: 2 x 100g

Složení: Sušená houba Hericium (Hericium erinaceus)

Všechny houby firmy Mycomedica jsou testované v německé laboratoři na těžké kovy, pesticidy apod. Nejsou ozařovány a jsou sbírány ručně. MycoMedica nabízí medicinální houby té nejvyšší kvality z přísně kontrolovaného pěstování.

Výrobce: MyTao s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1

 

RECEPTY:

Kulajda po asijsku s Hericiem

pro 4 osoby

  • 25g sušeného Hericia
  • 1/2kg brambor
  • 4 polévkové lžíce másla
  • 1 cibule
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 200ml zakysané smetany
  • 4 vejce
  • ocet
  • kopr
  • sůl

Postup přípravy:

  1. potřebné množství Hericia namočte přes noc do mléka
  2. brambory a vymačkané Hericium nakrájejte na kostičky, a společně vařte v 1l osolené vody dokud nejsou brambory měkké
  3. mezitím si na pánvičce rozehřejte máslo a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibulku
  4. zapražte moukou a udělejte světlou jíšku
  5. když brambory změknou, zahustěte polévku jíškou
  6. přidejte zakysanou smetanu a krátce povařte
  7. polévku dochuťte solí, octem a přidejte kopr
  8. servírujte se zastřeným vejcem

 

Guláš bystrého rozumu z Hericia

pro 4 osoby

  • 50g sušeného Hericia
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1ks cibule
  • 100g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka mleté sladké papriky
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 1ks bokového listu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky drceného jalovce
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 500g brambor
  • 1 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy:

  1. potřebné množství Hericia namočte přes noc do mléka
  2. cibuli nakrájejte na kostičky
  3. slaninu nakrájejte na kostičky
  4. vymačkané Hericium nakrájejte na kousky
  5. na rozehřátém oleji opražte cibuli a slaninu
  6. přidejte Hericium a restujte, dokud se voda nevypaří
  7. přidejte vylisovaný česnek
  8. ochuťte paprikou, solí, pepřem, chilli, bobkovým listem, majoránkou, novým kořením, kmínem a jalovcem
  9. zaprášíme 2 lžícemi mouky a lehce zarestujeme
  10. přidejte na kostičky nakrájené brambory
  11. zalijte asi 1l vody a pod pokličkou duste přibližně 30 min (dokud brambory nezměknou)
  12. ozdobíme lžící zakysané smetany
  13. podávejte s chlebem

Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša,

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!
Product added to wishlist
Product added to compare.