Agaricus- žampion brazilský/mandlový sušený
Agaricus- žampion brazilský/mandlový sušený

MycoMedica Agaricus sušený 100 g

Agaricus sušený  100g

Agaricus blazei Murill

Žampion brazilský/mandlový

  • sušené celé plodnice
  • pro gastronomické využití
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
  • nejvyšší kvalita
  • kontrolované pěstování
  • ručně sbíraný
781
199,00 Kč
S DPH

Popis

Agaricus – Žampion brazilský/mandlový – Agaricus blazei Murill

  • sušené celé plodnice
  • pro gastronomické využití
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
  • nejvyšší kvalita
  • kontrolované pěstování
  • ručně sbíraný

Vitální houby používá tradiční čínská medicína již tisíce let.

Agaricus využívá tradiční medicína pro jeho vysoký obsah polysacharidů.

Agaricus je také velmi chutný a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.

Základní příprava:

Požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 min nabobtnat, Doporučená doba vaření je 10-15 min,

Složení:  sušená houba Agaricus (Agaricus blazei Murill)

Hmotnost balení: 100 g

Všechny houby firmy Mycomedica jsou testované v německé laboratoři na těžké kovy, pesticidy apod. Nejsou ozařovány a jsou sbírány ručně. MycoMedica nabízí vitální houby té nejvyšší kvality z přísně kontrolovaného pěstování.

Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

Agaricus, žampion brazilský, Agaricus blazei Murill

  • Přirozená obranyschopnost - imunitní systém

Více informací najdete ve veřejně dostupných zdrojích, třeba na internetu.

 

Výrobce: TCM POINT s.r.o., Masarykovo nám. 18, 549 54 Police nad Metují

 

RECEPTY:

Krémové rizoto s brazilským žampionem

pro 4 osoby

  • 50g sušeného Agaricu
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévkové lžíce másla
  • 2ks šalotky
  • 200g kulatozrnné rýže na rizoto
  • 1dcl bílého vína
  • 1l zeleninového vývaru
  • 100g parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy:

  1. potřebné množství Agaricu namočíme přes noc do mléka
  2. na olivovém oleji a másle zpěňte najemno nakrájené šalotky
  3. přisypte rýži a lehce ji orestujte do sklovita (cca 2 min)
  4. zalijte vínem a nechte ho odpařit
  5. přidejte vymačkané a na kousky nakrájené houby
  6. na vedlejším hořáku nechte zvolna bublat vývar, Po jedné sběračce ho přilévejte, stále míchejte, a když se vývar vstřebá, přilijte další, Po 15–20 minutách by měla být rýže hotová, ale na skus pevná,
  7. osolte a opepřete
  8. nakonec přidejte strouhaný parmazán a vmíchejte ho do rizota
  9. částí parmazánu posypte rizoto na talíři

 

Vločkové bramboráčky s Agaricem a bylinkovým dipem

pro 4 osoby

Na placičky:

  • 4 brambory
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce předem namočených ovesných vloček
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 1 polévková lžíce nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, petrželka,      řeřicha, mladá cibulka,,,)
  • kmín

Na dip:

  • 125g tvarohu
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžičku moučkového cukru
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, petrželka,      řeřicha, mladá cibulka,,,)
  • olivový olej

Na houby:

  • 50g sušeného Agaricu
  • 1/8 másla
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 1 středně velká šalotka

Postup přípravy:

  1. potřebné množství Agaricu namočte přes noc do mléka
  2. brambory nastrouhejte najemno
  3. přidejte vajíčko, vymačkané ovesné vločky, sůl, pepř, bylinky, mouku
  4. vytvořte kuličky, které zploštíte na placičky a smažte na olivovém oleji cca 5 min po obou stranách na mírném plamenu
  5. smíchejte tvaroh s jogurtem
  6. přidejte ostatní ingredience a vymíchejte jemný dip
  7. vymačkané houby nakrájejte na menší kousky, přidejte pokrájenou šalotku, sůl, pepř a kmín
  8. pečte na másle cca 15 min

 

Císařovy houbové placičky s bramborovou kaší

pro 4 osoby

Karbanátky:

  • 25g sušeného Agaricu
  • 25g sušené Shiitake
  • 4 polévkové lžíce ovesných vloček (lze nahradit jednou žemlí      pokrájenou na kostičky a namočenou v mléce)
  • 1 vejce
  • 1 malá cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • olivový olej

Bramborová kaše:

  • 5 středně velkých brambor (varný typ C)
  • 80g másla
  • 100ml šlehačky
  • 1 středně velká cibule
  • sůl

Postup přípravy:

  1. potřebné množství hub namočte přes noc do mléka
  2. vymačkané houby posekejte nahrubo v mixéru
  3. přidejte vymačkané ovesné vločky (nebo žemli), vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku
  4. promíchejte, v dlani tvořte kuličky, které zploštíte na placičky
  5. smažte na oleji cca 5 min po každé straně
  6. oloupané brambory nakrájejte na čtvrtky a uvařte je v osolené vodě (cca 20 min)
  7. uvařené brambory slijte a rozšťouchejte v hrnci nebo rendlíku anebo je prožeňte lisem na brambory
  8. po kouscích zapracujte máslo a přilívejte lehce ohřátou šlehačku, kaši metlou vyšlehejte dohladka
  9. jemně nasekanou cibulku osmažte na másle a použijte jako ozdobu na kaši

 

Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša,

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!
Product added to wishlist
Product added to compare.