Kanadské brusinky - Klikva  plod  250g, Salvia Paradise
Salvia Paradise Kanadská brusinka plod 250 g
Kanadské brusinky - Klikva  plod  250g, Salvia Paradise
Salvia Paradise Kanadská brusinka plod 250 g

Salvia Paradise Kanadská brusinka plod 250 g

Brusinka kanadská plod 250 g, Salvia Paradise
1204
163,00 Kč
S DPH

Popis

Brusinka kanadská plod 250g, Salvia Paradise

Kanadské brusinky - Vaccinium macrocarpon - Klikva velkoplodá


Klikva velkoplodá je malý plíživý keřík dorůstající výšky až 1 m. Známá je též jako kanadská brusinka. Domovinou jí je Severní Amerika. Ceněná a pěstovaná je především pro své chutné plody, které se velikostně dají přirovnat k angreštu, avšak barva je načervenalá až červená.

Plody kanadské brusinky mají kyselou ovocitou příchuť, proto jsou pro zjemnění chuti často doslazovány. Na trhu jsou brusinky prodávané ve formě sirupů, past, šťáv i v podobě konzervované. Sušené plody si zachovávají všechny prospěšné látky a můžeme je přidávat do různých pokrmů – namísto hrozinek do vánoček či dezertů i jako hodnotnou součást do ranního müsli.

Plody kanadské brusinky jsou jemně doslazeny cukrem a obsahují slunečnicový olej a malý obsah bezinkového koncentrátu pro zvýšení účinku. Díky tomu jsou lépe konzervovány a jsou vhodné k přímé konzumaci. Díky sladké chuti je přímá konzumace oblíbená i u dětí, které pak brusinku rády při problémech užívají.

Brusinku je vhodné mít doma uchovanou v lednici, pro případ potřeby. Účinnost sušeného plodu kanadské brusinky je neporovnatelná s tabletkami s minimálním obsahem látek.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích těchto plodů na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích.

Složení: Kanadská brusinka, cukr, slunečnicový olej, bezinkový koncentrát, kyselina citrónová.

Tradiční užití: Jednu plnou hrst plodů rozdělíme na 3 denní dávky, které užíváme před jídlem. Hrst je univerzální měrnou jednotkou. Hrst dítěte je menší množství než hrst dospělého muže – tím vzniká poměrně přesné dávkování. Doporučuje se užívat max. 2 měsíce v kuse a 4 měsíce v roce.

Země původu: USA/Kanada

Sušené ovoce jednodruhové

Nutriční hodnoty ve 100 g:

 Energetická hodnota 1 289 kJ/ 308 kcal

Bílkoviny 0,07 g

Tuky 1,37 g

- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g

Sacharidy 82,4 g

- z toho vláknina 5,7 g

- z toho cukry 65 g

Sůl 0 g

 

Hmotnost: 250 g

Výrobce: Salvia Paradise s.r.o., Husinecká 903/10, 130 00 Praha 3

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!
Product added to wishlist
Product added to compare.