Kakaové boby nepražené drcené - Pobřeží Slonoviny  250g, Salvia Paradise
Salvia Paradise Kakaové boby nepražené Pobřeží Slonoviny
Salvia Paradise Kakaové boby sekané nepražené Pobřeží Slonoviny 250 g
Kakaové boby nepražené drcené - Pobřeží Slonoviny  250g, Salvia Paradise
Salvia Paradise Kakaové boby nepražené Pobřeží Slonoviny
Salvia Paradise Kakaové boby sekané nepražené Pobřeží Slonoviny 250 g

Salvia Paradise Kakaové boby sekané nepražené Pobřeží Slonoviny 250 g

Kakaové boby nepražené drcené - Pobřeží Slonoviny 250g

100% nepražené kakao, pravá čokoláda v té nejčistší a nejzdravější podobě.

 

1203
195,00 Kč
S DPH

Popis

Kakaové boby nepražené Pobřeží Slonoviny 250 g, Salvia Paradise 

100% nepražené kakao, pravá čokoláda v té nejčistší a nejzdravější podobě.

Kakaové boby sekané jsou z Pobřeží slonoviny. Jsou jemně fermentované, tudíž si zachovávají typičtější čokoládovější aroma.

Kdo si dnes dokáže představit svět bez čokolády? Jen málokterý z nás. Avšak není tomu tak dlouho, co jsme mohli začít brát čokoládu jako samozřejmost. V r. 1519 španělský dobyvatel Hernando Cortéz objevil tajemství nápoje vládce Aztéků. Nápoj byl tmavý, hořký, z vysoce ceněných kakaových lusků. Za 100 kakaových lusků se v té době dal koupit jeden zdravý otrok. Už to napovídá, proč Aztékové drželi tmavý nápoj v tajnosti před celou Evropou. V 16. st. se uskutečnila snaha dovézt z Mexika do Španělska 200 tun kakaových lusků, nicméně několik lodí bylo zajato a tajemství po 100 letech prozrazeno. V průběhu 17. st. se s kakaem seznámil zbytek Evropy. Nejvíce jej opěvovalo Holandsko, Švýcarsko, Anglie, Belgie, … Až do 19. st. se čokoláda konzumovala jako nápoj, ale už s přidáním cukru či mléka. Ovšem vždy jako tekutina. Je tomu teprve cca 150 let, kdy lidstvo přišlo na bonbóny, tabulkové čokolády – přesně tak, jak je nám známa čokoláda dnes.

Kakaové boby jsou výchozí surovinou při výrobě čokolády. Většina z nás vnímá čokoládu jako nutné nezdravé mlsání – nutné proto, že čokoláda tvoří až 1 % spotřeby potravin západní civilizace, avšak s kakaovými boby je tomu diametrálně jinak. Kakaové boby se řadí mezi SUPER FOOD a jejich vlastnosti jsou nezanedbatelné. Cítíte se dobře po pozření čokolády? Čokoláda je již ředěna, vyzkoušejte, jak na vás zapůsobí čisté kakao – neředěná čokoláda. Chuť syrového nepraženého kakaa někdo kdysi nazval tou nejčokoládovější čokoládou. Toto přirovnání je maximálně výstižné. Při prvním okusení budete cítit silnou výraznou čokoládovitost, avšak beze stop sladkosti. Toto první setkání automaticky vybídne člověka k další ochutnávce. Sekané kakaové boby jsou na skus měkké podobně jako lískové oříšky. Neškodí zubům a v menší míře jsou vhodné i pro děti. Na kakaové boby si člověk zvyká postupně během jednoho padesátigramového balení. Mnohým lidem schází enormní sladkost čokolády, avšak po zkonzumování sáčku, po seznámení se všemi choťovými podobami bobů se již žádná čokoláda nebude zdát dost čokoládová…

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Složení: 100% Theobroma cacao 

Doporučené dávkování a způsob přípravy: Kakaové boby se mohou konzumovat samotné, jsou zdravou alternativou čokolády, nebo jako součást müsli, kaší a smoothie. Lze je použít i na ozdobení dezertů nebo na výrobu vlastní domácí čokolády. Při jejich konzumaci oceníte jejich čistou čokoládovou chuť beze stop sladkosti.

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota 1 943 kJ/464 kcal

Bílkoviny 14,29 g

Tuky 39,29 g

- z toho nasycené mastné kyseliny 24,43 g

Sacharidy 39,29 g

- z toho vláknina 32,1 g

- z toho cukr 0 g

Sodík 0 mg

 

Zěmě původu: Pobřeží slonoviny

Surovina pro individuální použití

Hmotnost: 250 g

Výrobce: Salvia Paradise s.r.o., Husinecká 903/10, 130 00 Praha 3

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!
Product added to wishlist
Product added to compare.