• Balení
Mycomedica Agarikon  3 x 90 tobolek
Mycomedica Agarikon  3 x 90 tobolek

Mycomedica Agarikon 3 x 90 tobolek

MycoMedica Agarikon 3 x 90 kapslí

Agarikon (verpáník lékařský) je houba, která se v Evropě používá již od dob Antiky. Jeho využití tehdy zdokumentoval již lékař Neronovy armády Dioscorides v roce 65 našeho letopočtu.

Tento balíček obsahuje

783
1 680,00 Kč

Namísto 2 070,00 Kč

S DPH

Popis

MycoMedica Agarikon 3 x 90 kapslí

Agarikon (verpáník lékařský) je houba, která se v Evropě používá již od dob Antiky. Jeho využití tehdy zdokumentoval již lékař Neronovy armády Dioscorides v roce 65 našeho letopočtu.

Verpáník lékařský (Laricifomes officinalis, Agarikon, Quinine conk) je chorošovitá dřevokazná houba, která roste na severní polokouli, a to hlavně ve vyšších oblastech Evropy (např. v Alpách, Karpatech), Rusku, Kanadě, Asii atd. Napadá hlavně modříny a vytváří vytrvalé plodnice, které mohou být i více než 60 cm dlouhé. Tvarem připomínají kopyto nebo sloup. Zprvu jsou žlutě bílé a měkké, ale s přibývajícími roky tmavnou (bývají žlutohnědé) a tvrdnou. Houba není jedovatá, ale vzhledem ke své konzistenci a chuti, která je poměrně hořká, se nevyužívá v kuchyni. Anglický název je odvozen právě od hořké chuti, lidé si totiž mysleli, že obsahuje chinin. Verpáník se může sušit a drtit na prášek, používat kousky na odvary a čaje atd. Je využívána po tisíciletí, byl nalezen také u mumie staré 5000 let, která byla uchována v ledu.

Více informací najdete ve veřejně dostupných zdrojích, třeba na internetu.

 Díky zpracování metodou extrakce nabízíme vysoce kvalitní výtažek v ideálním poměru účinných látek pro nejlepší výsledky: min.

  • 30 % polysacharidů (reálně bývá 33-34 %)

Ideální složení, maximální síla a účinnost

Obsah balení: 3 x 90 kapslí á 500mg extraktu - v rostlinných kapslích 

Hmotnost obsahu netto: 3 x 53 g

Složení v 1 kapsli: verpáník lékařský, Laricifomes officinalis, extrakt z plodnice min. 30 % polysacharidů – 500mg

pomocné látky: bez pomocných látek, aditiv a konzervantů

Výrobce: MyTao s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1

Při užívání vitálních hub doporučujeme zvýšit příjem vitamínu C. Zvýší se vstřebatelnost účinných látek hub. Například ve formě extraktu brazilské třešně Aceroly - naleznete jej v kategorii Přírodní doplňky stravy - podkategorie Vitamíny a minerály.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o účincích této houby na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích.

K výrobě svých produktů používá firma MycoMedica extrakty vitálních hub. K terapeutickému účelu je tato forma nejvhodnější a po celém světě nejužívanější.

Obsah polysacharidů v extraktu MycoMedica Ohňovec je minimálně 30% (300mg/g).

Dávkování:

  • zvýšená dávka: 4–10 kapslí denně do zmírnění problémů (je vhodné poradit se s lékařem či praktikem čínské medicíny)
  • běžná dávka: 1-3 kapsle denně
  • doporučujeme užívat vždy 5 dní v týdnu a 2 dny vynechat
  • kapsle užívejte na lačno (min. 30 minut před jídlem či 60 minut po jídle), zapíjejte vodou nebo slabým čajem

Upozornění: Produkt není určen pro děti do 3 let, pro těhotné a kojící. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. Produkt neslouží jako náhrada pestré stravy. Neobsahuje efedrin, kofein, lepek, konzervační látky, barviva ani cukr.

Produkty na těchto stránkách jsou doplňky stravy. Nejedná se o léky a nelze je za předepsané léky zaměňovat.

Informace o značce MycoMedica

MycoMedica nabízí extrakty z vitálních hub s maximálním podílem polysacharidů. vitální houby jsou známé více v zahraničí než u nás, v čínské medicíně se využívají již po tisíce let.  Výrobky MycoMedica jsou vyráběny z vysoce kvalitních zdrojů. Všechny výrobky jsou testovány v renomované německé laboratoři. Dodavatelé pro výrobky MycoMedica splňují nejvyšší bezpečnostní a kvalitativní podmínky.

 

Proč houby od firmy MycoMedica

Vitální houby – kvalita, bezpečnost a terapeutická účinnost od českého výrobce

Vitální houby požíváme hlavně kvůli jejich terapeutickým účinkům na lidský organismus. Z tohoto důvodu je nezbytná vysoká kvalita suroviny, která se pro výrobu houbových produktů používá. Velmi důležitý je i způsob jejího zpracování.

Dovolil jsem si proto k tomuto tématu zpracovat několik poznámek:

  • pro terapeutické použití jsou jednoznačně nejvýhodnější houby zpracované extrakcí, proti ostatním způsobům zpracování (prášek/powder, biomasa, lyofilizace/vymražování, odvary...)
  • více jak 80% všech vědeckých studií je prováděno s extrakty vitálních hub o koncentraci 25-30% (zdroj Prof.Dr.Dr.h.c. Jan I.Lelley SRN)
  • extrakty z bylin či hub se používají v tradiční medicíně již dlouhou dobu, a to nejen v Číně. Tablety z čínských bylinek renomovaných výrobců používané v ordinacích lékařů čínské medicíny jsou také vyráběné pomocí extrakce. Jak dlouhodobá praxe a zkušenost ukazuje, o jejich účinnosti nelze pochybovat.
  • buněčná stěna houby, která obsahuje účinné látky, je tvořena chitinem. Člověk nemá potřebné enzymy pro trávení chitinu, takže při trávení nedokáže uvolnit účinné látky z buněčné stěny houby a vyloučí je. Jemnou extrakcí horkou vodou dokážeme prolomit chitinovou bariéru a vytěžit z houby maximální množství účinných látek. U většiny druhů hub je třeba na konci procesu extrakce provést ještě vysrážení etanolem (tzv. dvojitá extrakce), jelikož některé účinné látky jsou ve vodě nerozpustné.
  • vitální houby obsahují mnoho látek. Předně to jsou skupiny polysacharidů (hlavně ß-(1, 3)-D-glukany), dále triterpeny, vitamíny, minerály, stopové prvky… Extrakce horkou vodou je velmi šetrný způsob zpracování a většina účinných látek (laboratorní testy uvádějí 98%) zůstává zachována ve stejném poměru, jako v surové houbě.
  • v sušené houbě (prášku/biomase) je k dispozici 0,5 až 3% polysacharidů, záleží na houbě. V našich extraktech máme k dispozici min. 30% polysacharidů. Tzn., že jsou cca 20x koncentrovanější než houbový prášek. Pokud je tedy doporučené dávkování cca 2g extraktů vitálních hub denně (4 kapsle po 500mg), potom by člověk musel sníst 40-50g sušených hub/biomasy denně (to je 20-25 kapslí/tabletek po 500mg denně), aby vůbec došlo k nějakému terapeutickému účinku!!! Nejde zde o žádné reklamní triky, kdo vyrobí silnější produkty, jde zde o to, aby doporučená terapeutická dávka byla opravdu účinná. Naopak příliš silné produkty (40- více %) nejsou pro terapii optimální.
  • dlouhodobým klinickým testováním bylo zjištěno, že právě množství polysacharidů kolem 30% je pro terapii nejoptimálnější... Pokud bude koncentrace nižší, bude nižší účinnost. Pokud bude koncentrace vyšší (40 a více %), bude to na úkor ostatních účinných látek, výsledný produkt se bude blížit čistému betaglukanu a zároveň zde bude výrazný posun v účinku od surové houby (třeba Reishi už nebude mít komplexní účinek Reishi). Čistý 73% betaglukan BIOcell prodáváme jen za 290,-Kč a 30% Reishi za 690,-. Proč asi…
  • pro naši produkci užíváme mladší houby, protože mají vysoký obsah polysacharidů. Pokud je houba starší, obsah polysacharidů bude nižší, pěstování hub je levnější. Pokud budete používat starší houby, protože budou těžší, dostanete více váhy za méně peněz, ale kvalita bude mnohem nižší (méně účinných látek). Takže pokud budete mít extrakt 1:10 ze starých hub, jejich kvalita (účinnost) bude nižší než u extraktu 1:5 z mladých hub. Takže uvádění koncentrace nemá u vitálních hub žádnou vypovídající hodnotu, je zcela irelevantní. Nicméně u každé houby je doba pěstování individuální – Coprinus roste několik dní, Reishi 6-9 měsíců.
  • Spolu s německými kolegy nově testujeme veškerou houbovou surovinu, aby obsahovala pouze vysoce kvalitní houbové polysacharidy. A to u evropských a i mnoha českých výrobců zdaleka není běžné.
  • některé čínské firmy, aby dosáhly mikrobiologické čistoty extraktů, tak je vystavují působení radioaktivního záření, které mikroorganismy ničí. Zdůrazňujeme, že produkty MycoMedica nejsou ozařovány v žádné fázi výroby.
  • Spolupracujeme pouze s prověřenými pěstiteli a zpracovateli houbové suroviny. Žádná no-name surovina!!!
  •  MycoMedica používá především houby pěstované v provinciích Fujian a Jiangxi, kde jsou oblasti civilizací prakticky nedotčené. Pesticidy, těžké kovy, mikroorganismy, plísně, radioaktivita, to jsou nebezpečí, před kterými je třeba houbovou surovinu bezpodmínečně chránit.
  • veškerá surovina, kterou používáme pro výrobu našich produktů, je před zpracováním testována v německé nezávislé laboratoři Agrolab na více jak 500 druhů známých těžkých kovů, pesticidů, a člověku nebezpečných mikroorganismů. Tyto testy jsme schopni na vyžádání předložit.
  • Naše houby používáme sami ve své ordinaci. Známe osobně drtivou většinu terapeutů, kteří používají naše houby, a tak máme bezprostřední zpětnou vazbu o jejich účincích.
  • Pořádáme mezinárodní semináře o vitálních houbách, kterých se účastní přední odborníci na tuto problematiku.
  • každý týden připravujeme několik článků na základě nejnovějších vědeckých studií
  • Naše heslo KVALITA - BEZPEČNOST - ÚČINNOST nebereme na lehkou váhu. A díky tomu jsme se postupně stali nejvýznamnějším východoevropským výrobcem produktů z vitálních hub.

Přeji Vám pevné zdraví

MycoMedica

 

Ke všem svým produktům nabízí MycoMedica bezplatné poradenství. Jejími odbornými poradci jsou praktici tradiční čínské medicíny. Dotaz můžete poslat na náš e-mail obchod@chutzdravi.cz a my jej přepošleme.

 

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!
Product added to wishlist
Product added to compare.