• Balení
Shiitake 2 x 90 kapslí, MycoMedica
Shiitake 2 x 90 kapslí, MycoMedica

Shiitake 2 x 90 kapslí, MycoMedica

Shii-take (Houževnatec jedlý) 2 x 90 kapslí á 500mg extraktu

Obsah polysacharidů v extraktu MycoMedica Shiitake je minimálně 30% (300mg/g).

Tento balíček obsahuje

1395
1 060,00 Kč

Namísto 1 380,00 Kč

S DPH

Popis

Shii-take (Houževnatec jedlý) 2 x 90 kapslí á 500mg extraktu

  • latinsky Lentinula edodes
  • česky Houževnatec jedlý
  • čínsky Xiang Gu
  • japonsky Shiitake 

Díky speciálním extrakčním a biofermentačním postupům získáváte vysoce účinný produkt.

K výrobě svých produktů používá MycoMedica extrakty medicinálních hub. K terapeutickému účelu je tato forma nejvhodnější a po celém světě nejužívanější.

Obsah polysacharidů v extraktu MycoMedica Shiitake je minimálně 30% (300mg/g).

Shiitake (Shii-take, Shii take, Shi take) je velmi bohatá na potřebné esenciální aminokyseliny, minerální látky i vitamíny skupiny B a také provitamín D2.

Díky biofermentaci a následnému zpracování metodou dvojité extrakce nabízíme vysoce kvalitní výtažek z Shiitake v ideálním poměru účinných látek pro nejlepší výsledky:

  • 30 % polysacharidů (min. 300mg/g) Někteří prodejci nabízejí shiitake s 40 % či 50 % nebo i 60 % polysacharidů. To ale neznamená vyšší účinnost. Dle našeho názoru zvyšování koncentrace polysacharidů je vždy na úkor ostatních účinných látek a může změnit terapeutické účinky hub. Shiitake přestává mít účinky shiitake.

 

Účinky podle tradiční čínské medicíny

  • doplňuje Qi a vyživuje Xue (krev)
  • rozpouští Shi (vlhkost) a Tan (hlen)

 

TCM charakteristika

  • teplota – neutrální
  • chuť – sladká
  • tropismus – Wei (žaludek), Pi (slezina), Fei (plíce)

 

O Shiitake

Shiitake (houževnatec jedlý, Lentinula edodes) má domovinu v Asii, kde je také využívána v gastronomii. Říká se, že její chuť je 4-10x koncentrovanější než u jiných hub, Shiitake je tedy vhodná k dochucení masa, polévek, omáček či do salátů. Shiitake je dřevokazná stopkovýtrusá houba rostoucí na spadaných stromech či pařezech. V Japonsku rozeznávají dva typy Shiitake, více ceněný donko s uzavřeným kloboučkem a koshin, který má klobouček otevřený. V dnešní době se Shiitake pěstuje komerčně v kontrolovaných pěstírnách, neboť poptávka po ní je obrovská. První zmínky o Shiitake pocházejí z období před 2000 lety v dílech čínské medicíny.

O Shiitake se říká, že je „královnou mezi houbami“ či „elixír života“, k čemuž ji předurčuje její složení. Shiitake je velmi bohatá na potřebné esenciální aminokyseliny, minerální látky i vitamíny skupiny B a také provitamín D2. Dalšími látkami, které je možné najít v Shiitake jsou např. purinový alkaloid eritadenin, polysacharidy - beta glukany, kam se řadí lentinany aj.

Důležitá je i koncentrace polysacharidů v extraktu. Dlouhodobým testováním bylo zjištěno, že 30% je pro terapeutické účely optimální. Nižší koncentrace (10%) je méně účinná, vyšší koncentrace (40%) je vždy na úkor ostatních účinných látek a dochází k posunu účinku konkrétní houby.

Při užívání medicinálních hub je doporučeno zvýšit příjem vitamínu C. Zvýší se vstřebatelnost účinných látek medicinálních hub. Přírodním zdrojem vysokého obsahu C je např. brazilská třešeň Acerola obsažená v multivitamínovém doplňku stravy firmy MycoMedica MULTICELL (naleznete jej v kategorii DOPLŇKY STRAVY - VITAMÍNY A MINERÁLY.

Na základě nařízení EU č. 432/2012 nesmíme u produktů uvádět žádná zdravotní tvrzení, která by odkazovala na jejich léčivé účinky.  Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Dávkování:

  • při zdravotních problémech: 3–4 kapsle denně do zmírnění problémů (je vhodné poradit se s lékařem či praktikem čínské medicíny)
  • doporučujeme užívat vždy 5 dní v týdnu a 2 dny vynechat
  • při preventivním užívání: 1–2 kapsle denně (2–3 měsíce v roce)
  • kapse užívejte na lačno (min. 20 minut před jídlem či 30 minut po jídle), zapíjejte vodu nebo slabým čajem

Obsah balení: 2 x 90 želatinových kapslí á 500mg extraktu

Hmotnost obsahu netto: 2 x 55,8g

Složení v 1 kapsli: Shiitake, houževnatec jedlý, Lentinula edodes, 100% čistý extrakt - 500mg, pomocné látky: bez pomocných látek, aditiv a konzervantů

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota 1198kJ / 285kcal

 Tuky <0,3g - z toho nasycené mastmé kyseliny <0,1g

Sacharidy 34,7g  - z toho cukry 8,6g

Vláknina 26,8g

Bílkoviny 22,9g

Sůl <0,1g

 

Doplněk stravy

Výrobce: MyTao s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1

Upozornění: Produkt není určen pro děti do 3 let, pro těhotné a kojící. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. Produkt neslouží jako náhrada pestré stravy.

Neobsahuje efedrin, kofein, lepek, konzervační látky, barviva ani cukr.

Produkty na těchto stránkách jsou doplňky stravy. Nejedná se o léky a nelze je za předepsané léky zaměňovat. 

 

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Product added to wishlist
Product added to compare.