Salvia Paradise Garam masala 100 g
Salvia Paradise Garam masala 100 g

Salvia Paradise Garam masala 100 g

Garam masala 100g - směs koření

Garam masala je směs koření, která je oblíbená především v Indii. Garam masala má příjemné, svěží aroma. Chuť samotné směsi je kmínová s nádechem kurkumy, lehce pikantní, celkově vyvážená.

Neobsahuje sůl.

1160
89,00 Kč
S DPH

Popis

Garam masala 100g

Garam masala je směs koření, která je oblíbená především v Indii. Pochází ze severovýchodu Indie – z Rádžasthánu. Je součástí mnoha tamních pokrmů, jako je pilaf či birjuní. Je vhodná jako přísada do jogurtových pokrmů. Garam masala má příjemné, svěží aroma. Chuť samotné směsi je kmínová s nádechem kurkumy, lehce pikantní, celkově vyvážená.

Neobsahuje sůl.

Složení: Koriandr, kmín římský, kurkuma, chilli, fenykl, skořice, bobkový list, kardamom, muškátový květ, muškátový ořech, hřebíček, pískavice, pepř bílý.

Použití: Garam masala se výborně hodí do masité i vegetariánské kuchyně. Jedná se o univerzální kořenicí směs. Doporučuje se na grilovaná a rožněná masa či minutky, dále do mas mletých i k přípravě pečeného kuřete. Doladí chuť luštěnin, především fazolí a čočky, a dobře se vyjímá i v rýžových pokrmech.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Obsah balení: 100g

Legislativní zařazení: směs koření

Výrobce: Salvia Paradise s.r.o., Zaječov 396, 26763

 

Aloo Matar

Na dvě porce potřebujeme: 1 šálku rostlinného oleje, 2 ks středně velké cibule, 1 lžíci česnekovozázvorové pasty, 1 bobkový list, 4 ks velké brambory, 1 šálek hrášku, 1 šálku rajského protlaku, 1,5 lžičky garam masala, 1,5 lžičky papriky, 1 lžičku soli a cukru, 2 lžíce nasekaného koriandru.

Postup: Na pánvi wok rozehřejeme na mírném ohni olej a přidáme nakrájenou cibuli, pastu a bobkový list. Vaříme, dokud cibule nezměkne a poté smícháme s hráškem a oloupanými bramborami nakrájenými na malé kousky. Přiklopíme a vaříme, dokud brambory nezměknou – cca 15 min. Poté vyjmeme bobkový list, přidáme rajčatový protlak, garam masala, papriku, sůl, cukr a vaříme dalších 10 min. Nakonec přimícháme koriandr a povaříme 2 min. Můžeme podávat.

 

Dušené kuře s garam masalou

Budeme potřebovat: 1kg kuřete, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžičky garam masaly, olej, sůl, zelenou petrželku

Kuře rozdělíme na 8-10 kousků. Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme do zlatova. Přidáme česnek, naporcované kuře a 3 minuty opékáme. Posypeme garam masalou, osolíme, opečeme, podlijeme vodou (asi 2dl) a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Podle potřeby podlijeme vodou. Hotový pokrm má mít jen málo šťávy. Hustě jej posypeme pétrželkou a podáváme s rýží.

Podobně můžeme připravit králíka, skopové, vepřové nebo i hovězí maso.

 

 

 

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Product added to wishlist
Product added to compare.