• Balení
Bio-Detox Goji Kustovnice čínská 500 g
Bio-Detox Goji Kustovnice čínská 1000 g
Bio-Detox Goji Kustovnice čínská 500 g
Bio-Detox Goji Kustovnice čínská 1000 g

Bio-Detox Goji Kustovnice čínská 1000 g

Goji Kustovnice čínská 1 kg (2 x 500g) 

Tento balíček obsahuje

101
438,00 Kč

Namísto 458,00 Kč

S DPH

Popis

Goji Kustovnice čínská 1 kg (2 x 500g)

Goji (godži) jsou plody kustovnice čínské, což je opadavý keř s jednoduchými střídavými listy a pravidelnými purpurovými květy, řazený do čeledi lilkovité. Sušené plody godži jsou oranžovočervené a mají svraštělý povrch. Vůně může připomínat datle, hrozinky nebo sušené brusinky a lze v ní rozeznat i sladké lékořicové tóny. Pěstují se zejména ve střední a severní Číně. Plody a mladé listy jsou v asijských zemích součástí jídelníčku. Plody a kůra kořenů jsou hojně využívány v místní medicíně. Na přelomu tisíciletí se goji objevilo i na trhu v Evropě a Severní Americe a od té doby jeho obliba stoupá. V České republice jsou sušené plody běžnou součástí sortimentu obchodů se zdravou výživou apotravními doplňky. Medicínské studie potvrdily řadu léčivých účinků plodů kustovnice čínské, pro které je v asijské medicíně využívána již po celá tisíciletí.

 Mezi hlavní účinné látky v plodech kustovnice náležejí polysacharidy akarotenoidy. Paleta obsahových látek je poměrně široká. Přítomny jsou flavonoidy, volné aminokyseliny, vitamíny, mastné kyseliny, steroidy a různé další látky. Godži je rovněž bohaté na minerální látky. Na rozdíl od většiny jiných lilkovitých rostlin neobsahují v relevantním množství alkaloidy a ani glykosidy.

Výživové údaje ve 100g:

Energie  391 kJ

Sacharidy 56 g 

Vláknina  7,4 g 

Bílkoviny   11 g bílkovin

Tuky  3,6 g 

V letech 2008 až 2009 bylo v USA provedeno celkem 5 randomizovaných lékařských studií, které prokázaly celkové zlepšení subjektivního stavu pacientů při podávání džusu s goji oproti kontrolní skupině, která dostávala placebo. Pacientům byl podáván džus s obsahem godži odpovídajícím 150 g čerstvých plodů po dobu 14 nebo 30 dnů. Účinek se týkal subjektivního pocitu pohody, zlepšení neurologického a psychického stavu a funkcí oběhové, svalové a trávicí soustavy, a to zcela bez vedlejších účinků.

V Číně jsou rovněž oblíbené posilující polévky s goji, kuřecím a vepřovým masem, různou zeleninou a dalšími bylinami.

Nejčastější lékovou formou je odvar ze 6 až 12 g plodů, podávaný ve dvou nebo třech denních dávkách na lačno. Alternativní lékovou formou se lihový výluh s přídavkem medu.

V Asii je godži tradičně využíváno jako léčivo i jako potravina. Dlouhou tradici medicínského využití má zejména v Číně, Vietnamu, Tibetu, Koreji a Japonsku.

Složení: 100% Kustovnice čínská (Lycium chinense)

Balení: 2 x 500g

Země původu: Čína

Dávkování: dospělí: 20 až 30g (přibližně dvě menší hrsti) sušených plodů. Děti 3-10 let: 10-15g. Maximální denní dávka není stanovena, nebyly prokázány negativní účinky na lidské zdraví, nedoporučuje se ale překračovat dávku 100g za den.

Minimální trvanlivost do data uvedeného na obalu.

Skladování: Udržujte v suchu a temnu při teplotě do 25°C. Po otevření uchovávejte v suchu a temnu při teplotě do 25°C a spotřebujte do 3 měsíců. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Upozornění: Tento produkt byl uveden na trh jako doplněk stravy. Nejedná se o lék. Není náhradou pestré stravy. Výrobek není vhodný pro děti do 3 let věku. Těhotné a kojící ženy, musí konzultovat užívání s odborníkem. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Nevhodné pro osoby alergické (přecitlivělé) na některou z látek ve složení produktu.

Nezapomínejte, že zdravý způsob života a vyvážená strava zajišťují správnou funkci organismu a zachování dobré kondice.

Kustovnice je sířená - obsahuje méně síry než 0,1mg na 1kg.

Vyrobeno pro / distributor pro ČR: BIO-DETOX, s.r.o., Neumannova 1453/28 156 00 Praha 5 IČ: 01657011 DIČ: CZ01657011

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Product added to wishlist
Product added to compare.