Příprava Maté čaje

Kalabasa tykev zelená spirála 300 až 400 ml Zobrazit větší

Kalabasa tykev zelená spirála 300 až 400 ml

379,00 Kč

Skladem

1 Položka

Kalabasa vyráběná tradičním způsobem z tykve v tmavě zelené barvě s dekorem spirály určená převážně k pití nápoje Maté.


Objem 300 až 400 ml

Podrobnosti

Kalabasa vyráběná tradičním způsobem z tykve v tmavě zelené barvě s dekorem spirály určená převážně k pití nápoje Maté.


Objem 300 až 400 ml (jelikož nejde o výrobek,ale produkt přírody, nelze stanovit přesný objem)


Země původu: Jižní Amerika


Tato přírodní kalabasa není určená rovnou k pití, před použitím, je třeba provést ještě malý rituál přípravy.


Níže popsaný postup se nazývá Currádo - jinak také očištění kalabasy.


Zakoupenou kalabasu naplníme ze dvou třetin sypaným maté – nejlépe druhem, který z ní plánujeme pít. Ideální je vlastnit pro každý druh maté jinou kalabasu. Tykev zalijeme 70°C teplou vodou po vrch kalabasy a necháme 24 hodin odstát. Poté obsah kalabasy vylijeme a vnitřek kalabasy vyhladíme oblým předmětem – například čajovou lžičkou. Pokud místy odstávají kousky dužniny, tuto opatrně odrýpneme koncem lžíce. Dáváme si velký pozor, abychom do kalabasy neudělali díru. Kalabasu poté necháme vyschnout. Celý postup opakujeme ještě jednou. Nakonec celou kalabasu vylijeme karamelem. Buďto použijeme ohřátý karamel naředěný vodou nebo karamel hustý, neředěný. Pokud zvolíme neředěný karamel, kalabasu nevylíváme karamelem celou, ale pouze po stěnách kalabasy. Po vychladnutí vypláchneme karamel horkou vodou… Místo karamelu můžeme zvolit i nahřátý med nebo javorový sirup. Necháme odstát opět 24 hodin a vnitřek vylijeme. Nyní je vaše kalabasa připravena k použití.

Příslušenství