GRIG Sušení křupaví červíci chilli 20 g
GRIG Sušení křupaví červíci chilli 20 g

Grig Sušení červíci chilli 20 g

Grig sušení červíci Chilli 20 g

Zdravá a chutná svačinka v podobě ochucených sušených červíků.

34126
125,00 Kč
S DPH

Popis

Grig sušení červíci Chilli 20 g

Zdravá a chutná svačinka v podobě ochucených sušených červíků.

  • Vysoký obsah bílkovin, každých 100 gramů obsahuje až 51,8 - 53 gramů bílkovin, to je dobré na podporu svalového růstu a regenerace, zlepšení sytosti a udržení celkového zdraví.
  • Obsahují také důležité mikroživiny, jako je železo a vápník, které jsou klíčové pro udržení vašeho zdraví a vitality
  • Zdravá alternativa k běžným snackům, užívejte si výbornou chuť bez výčitek.

Upražení červíci představují výživnou alternativu pro ty, kteří hledají skvělý snack na výlety do přírody, po náročném tréninku nebo při sledování oblíbeného filmu. Jejich vysoký obsah bílkovin a mikroživin z nich dělá ideální zdroj pro dodání energie a podpory svalové regenerace. Tento neobvyklý snack může také přinést zábavu na společenské události, když jsou nabídnuti jako netradiční pochoutka.

TOP informace o křupavých červících

  • Obsahují všech 10 esenciálních aminokyselin
  • Rychlé doplnění živin
  • Ideální snack pro děti i dospělé

Složení: Larvy potemníka moučného (Tenebrio molitor) 96,2 %, sůl 3,1 %, chilli 0,5 %, směs koření 0,2 %.

Nutriční hodnoty na 100g

  • Energie: 2130 kJ / 510 kcal
  • Tuky: 30 g - z toho nasycené mastné kyseliny 6,7 g
  • Bílkoviny 53 g
  • Sacharidy 7 g - z toho cukry 0,3 g
  • Vláknina 7,8 g
  • Sůl 3,1 g

Alergeny: Může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek. Konzumace hmyzu (obsahuje chitin) může u lidí alergických na měkkýše, korýše a roztoče vyvolat alergickou reakci.

Země výroby: Česká republika

Výrobce: Grig Distribuce s.r.o., Svatopluka Čecha 2672/100, Brno, 612 00

Bezlepkové: Ano

Skladování: Uchovávejte na suchém a tmavém místě při pokojové teplotě.

 

Proč jedlý hmyz?

Hmyz se v moderním světě začíná využívat k lidské konzumaci stále více a bylo jen otázkou času, kdy se tento trend dostane i k nám. Přestože je jídlo z hmyzu pro většinu Evropanů ještě stále docela tabu, není pro to vůbec důvod. V jezení hmyzu je totiž skrytá celá řádka benefitů, a to jak výživových, tak i ekologických či chuťových:

VÝŽIVNÁ ALTERNATIVA PLNÁ BÍLKOVIN

Hmyz je plnohodnotným zdrojem bílkovin – obsahuje jich až 70 % – i pestré škály mikroživin. Pyšní se například všemi 10 esenciálními aminokyselinami, vitamíny (např. skupiny B), prebiotiky a řadou dalších látek klíčových pro správné fungování našeho těla. Tím se nemůže chlubit jen tak nějaká potravina!

EFEKTIVNĚJŠÍ PRODUKCE

Abychom získali stejné množství bílkovin, potřebujeme pro hmyz pouze zlomek vody a krmiva ve srovnání s kravami, prasaty a dalšími tradičními hospodářskými zvířaty. Navíc je můžeme chovat prakticky v jakémkoliv prostředí.

ŠETŘÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Chov tradičních hospodářských zvířat zvládne vyprodukovat více emisí, než všechna auta na světě. Oproti tomu je chov hmyzu mnohem ekologičtější a efektivnější způsob, jak získat kvalitní a výživné jídlo plné bílkovin. Obzvláště v dnešní době, kdy se každé environmentální zlepšení počítá…

PROSTOROVĚ NENÁROČNÝ CHOV

Je to celkem k nevíře, ale až 70 % všech zemědělských ploch světa zabírá chov hospodářských zvířat. To se s hmyzem, díky jeho velikosti i způsobu chovu, stát nemůže. Hmyz je jednoduše mnohonásobně úspornější alternativou. Využijme zbylý prostor nějak efektivněji!

Proč bychom měli jíst hmyz?

Hmyz se po všech směrech ukazuje jako skvělá alternativa k tradičním zdrojům živin. Obsahuje plno bílkovin, železa, vápníku a navíc je jeho produkce velmi šetrná k životnímu prostředí. Navíc, pokud je tato surovina připravována s péčí, jde o vynikající způsob, kterým můžete ozvláštnit svůj každodenní jídelníček.

Jak chutná jedlý hmyz?

V samotných produktech obsah hmyzu nijak nepoznáte, jde totiž o surovinu s nevýraznou chutí a je tedy překryta kořením. Pokud byste se však rozhodli vyzkoušet hmyz čistě ve vysušené formě, tak se jeho chuť dá přirovnat k oříškům.

Jak je jedlý hmyz připraven?

Existuje celá řada způsobů, kterým hmyz připravit. Pro své výrobky jej používá firma Grig především ve formě prášků, kterým dodává produktům potřebné bílkoviny a ostatní minerální látky. Hmyz se však dá konzumovat i v přímé formě, například po přípravě na pánvi či v troubě. Pro tento způsob však doporučujee inspirovat se již ověřenými recepty.

Může jedlý hmyz způsobit alergie?

Hmyz obsahuje velké množství chitinu, složky která se často objevuje u korýšů. Proto naše zákazníky alergické na korýše a měkkýše varujeme o možné alergické reakci na hmyz.

Jak je jedlý hmyz zabit?

Usmrcení hmyzu probíhá zcela humánně. Nejen, že se jedná o velmi jednoduchý druh živočicha, ale též disponuje uzavřenou nervovou soustavou, tedy necítí bolest. Samotné usmrcení probíhá zchlazením, kdy hmyz jako chladnokrevný živočich přirozeně přejde do stavu hibernace a je následně zmražen.

Je jedlý hmyz vegetariánský / veganský?

Jelikož se jedná o živočicha, nelze zcela tvrdit, že jde o produkt určený pro tyto kategorie, avšak díky svým nízkým nárokům na chov a prakticky nulovým dopadem na životní prostředí, je hmyz skvělým způsobem získáním živin.

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Product added to wishlist
Product added to compare.