• Balení
MycoMedica Polyporus prášek 100 g 3 ks
MycoMedica Polyporus prášek 3 x 100 g
MycoMedica Polyporus prášek 100 g 3 ks
MycoMedica Polyporus prášek 3 x 100 g

MycoMedica Polyporus prášek 3 x 100 g

Polyporus prášek 3 x 100g

Polyporus ve formě houbového prášku, kdy se usušená plodnice houby rozemele na velmi jemný prášek speciální metodou shellbroken, při které dojde k narušení chitinového obalu buňky a uvolnění účinných látek. Oproti extraktu má tato forma jemnější působení.

Tento balíček obsahuje

923
1 320,00 Kč

Namísto 1 470,00 Kč

S DPH

Popis

Polyporus (choroš oříš) je poměrně vzácná parazitická houba, která svou sílu čerpá z kořenů stromů. Je tradiční součástí čínské medicíny pro svůj vysoký obsah účinných složek.

Zde vám Polyporus nabízíme ve formě houbového prášku (powder/biomasa), kdy se usušená plodnice houby rozemele na velmi jemný prášek speciální metodou shellbroken, při které dojde k narušení chitinového obalu buňky a uvolnění účinných látek. Oproti extraktu má tato forma jemnější působení. Při výrobě prášku se u Polyporu nezpracovávají celé plodnice, ale pouze jejich část - sklerocium. Proces zpracování je tedy výrazně nákladnější. Proto u Polyporu naleznete vyšší cenu než u ostatních "práškových" produktů.

Polyporus neboli choroš oříš je relativně neznámá jedlá houba, které si ale v Asii odedávna vysoce cení, protože obsahuje velmi účinné látky. Rozbory ukázaly, že polyporus vděčí za tyto své blahodárné účinky především polyporusteronům A a B. Dále obsahuje značné množství vápníku, draslíku, železa, ale jen velmi málo sodíku. Byly zjištěny i stopové prvky jako mangan, zinek a měď.

Obsah balení: 100g BIO prášku z plodnice Polyporus umbellatus (biomasa/powder)

Pomocné látky: bez pomocných látek, aditiv a konzervantů

Hmotnost: 3 x 100g

Doplněk stravy

Výrobce: MyTao s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1

Podle tradiční čínské medicíny odvádí Polyporus z organismu patologickou vodu.

Polyporus (choroš oříš, Grifola umbellata, Polyporus umbellatus)je poměrně vzácná houba patřící do čeledi chorošovitých, u nás je považován za zranitelnou houbu (stupeň ohrožení podle červeného seznamu IUCN). Polyporus je možné najít u kořenů stromů a pařezů, ze kterých bere živiny. Plodnice Polyporu jsou až 40 cm široké, tvoří je mnohonásobně se větvící šupinkaté kloboučky. Krom toho, že je Polyporus chutnou jedlou houbou vhodnou též k nakládání, je také po tisíce let součástí tradiční čínské medicíny. V „západních zemích“ byl Polyporus poprvé popsán v roce 1801 Christianem H. Persoonem.

Polyporus obsahuje mnoho velmi účinných složek, jedná se např. o vitamíny a minerály, polysacharidy – beta glukany, ergosteroly – polyporusterony A-E, ergostenony, steroidy, antrachinony, nukleosidy, D-manitol.

 Při užívání vitálních hub doporučujeme zvýšit příjem vitamínu C. Zvýší se vstřebatelnost účinných látek vitálních hub.

TCM charakteristika

•teplota – svěží

•chuť – lehce sladká

•tropismus – Pi (slezina), Shen (ledviny), Pang Guang (močový měchýř)

 

Účinky podle tradiční čínské medicíny:

•odvádí Shi (vlhkost)

 

Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU

Dovolujeme si vás informovat, že na našem webu již nemůže dále uvádět tvrzení, která by mohla vzbudit dojem jakéhokoliv léčebného účinku bylin či hub. Současná legislativa EU toto zakazuje.  Podrobné informace o bylinkách a houbách hledejte ve veřejně dostupných zdrojích na internetu.

Dávkování:

• 1 - 3 g denně s minimálním půlhodinovým odstupem od jídla, rozmíchat v cca 1dcl vody a vypít (1 zarovnaná kávová lžička = 2 g prášku)

• doporučujeme užívat vždy 5 dní v týdnu a 2 dny vynechat

• užívejte na lačno (min. 20 minut před jídlem či 30 minut po jídle), zapíjejte vodu nebo slabým čajem

 

Upozornění: Produkt není určen pro děti do 3 let, pro těhotné a kojící. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. Produkt neslouží jako náhrada pestré stravy. Neobsahuje efedrin, kofein, lepek, konzervační látky, barviva ani cukr.

Produkty na těchto stránkách jsou doplňky stravy.

Informace o značce MycoMedica

MycoMedica nabízí extrakty z vitálních hub s maximálním podílem polysacharidů. Vitální houby jsou známé více v zahraničí než u nás, v čínské medicíně se využívají již po tisíce let. Výrobky MycoMedica jsou vyráběny z vysoce kvalitních zdrojů. Všechny výrobky jsou testovány v renomované laboratoři. Dodavatelé pro výrobky MycoMedica splňují nejvyšší bezpečnostní a kvalitativní podmínky.

Detaily produktu

Recenze (0)

Žádné recenze. Buďte první kdo něco napíše!
Product added to wishlist
Product added to compare.